Opticonsejos
Aconsegueix un cafè perfecte
12/03/2018 09:10hCom el cafè de la cafeteria, cap. Però quantes vegades ens han servit un cafè dolentíssim, torrefacto, aguado, temperat, amb molt pòsit, etc... Podemos superar-ho fàcilment a casa amb uns senzills consells.
Les tècniques de preparació d'aquesta beguda han evolucionat molt. Els amants del bon cafè segueixen utilitzant algunes cafeteras tradicionals a casa, les quals permeten mantenir la intensitat, gust i aroma d'un cafè genuí.
LA CAFETERA ITALIANA O MOKA
Aquesta cafetera italiana és una icona cafetera mundial, a més de sinònim de qualitat i autenticitat. Aquesta cafetera està feta d'alumini o acer inoxidable i el cafè es prepara d'una forma ràpida i molt senzilla. Consta de dues parts ben diferenciades i unides per un sistema de rosca.
Per preparar una bona tassa de cafè amb una cafetera italiana és necessari:
- Omplir d'aigua la part baixa (fins a la vàlvula per on s'escapa el vapor)
- Omplir el filtre d'alumini de cafè mòlt fent una petita muntanya i sense aixafar-ho. Si ho premsem massa el gust del cafè s'espatllarà.
- Afegeix-la al foc i procura que la temperatura sigui constant fins que l'aigua comenci a bullir.
- Després de 15 segons baixa la intensitat del foc i retira la cafetera.
Amb la cafetera italiana el cafè es prepara en tan sols 5 minuts amb el que és ideal per tots aquells que necessitin un cafè abans de sortir de casa.
I si el teu tipus de cuina és inducció, també pots trobar cafeteras italianes aptes per al teu tipus de cuina.
Tria la teva!
LA CAFETERA EXPRÉSS
Encara que si ets un autèntic amant del cafè i vols aconseguir resultats professionals... recomanem tenir una bona cafetera expréss per preparar un cafè perfecte.
Aquestes cafeteres aconsegueixen la infusió fent passar aigua molt calenta pel cafè mòlt a gran pressió al llarg d'un curt temps; s'emulsionen substàncies grasses que li donen cos al cafè i així és com les aromes permeten que el sabor duri més temps en el nostre paladar.
CONSELLS
- El cafè, sempre natural. Podem adquirir el cafè ja mòlt prèviament, o en gra i moldre-ho abans d'afegir-ho a la cafetera. La qualitat del cafè és un dels secrets d'una bona tassa de cafè.
- Hem de parar atenció a la qualitat de l'aigua. El millor és l'aigua mineral és una de perquè el gust del cafè no es vegi alterat.
- No utilitzar aigua de l'aixeta, ja que pot contenir clor i altres químics que alteraran el resultat final. Millor usar aigua neta i fresca. Podeu utilitzar les gerres de filtrat o l'aixeta On-Tap de BRITA per obtenir aigua de qualitat de l'aixeta.
- El cafè convé prendre-ho acabat de fer ja que, només així, podrem sentir tota l'aroma i el sabor en la boca. Aconsellem preparar la quantitat exacta que es vagi a consumir, ja que si es reescalfa, perd totes les seves propietats i el seu sabor.
- També és important on ho anem a prendre. La millor tassa és aquella feta de porcellana, ja que és un material resistent i conserva d'una forma excel·lent la calor de la beguda.
- Una bona neteja de la cafetera i de les tasses és bàsica i essencial. A més de prevenir possibles infeccions, el sabor i les propietats del cafè poden veure's alterades.
T'animes a posar en pràctica aquests consells?